scroll

50 jaar verhalen

Het erfgoed van een club zit niet alleen in archiefstukken zoals oude lidkaarten, wedstrijdbladen, foto’s of videobeelden, maar bestaat ook uit leuke verhalen over het wel en wee van de club. In samenwerking met het stadsarchief en enkele vrijwilligers werd enige tijd geleden de basis gelegd van het archief van “Handbalclub Initia Hasselt”. En dat is nog maar het begin van een heus clubarchief…

ARCHIEFMATERIAAL

Het clubarchief bestaat uit 15 rubrieken:

Clubadministratie, Sportief, Heren, Dames, Jeugd, Europabeker, Communicatie-sponsoring-Pr, Extra sportieve activiteiten, Nationale ploeg, Foto, Video, Historiek, Varia en projecten.
Hierrond verzamelen we allerlei materiaal zoals documenten, foto’s en video’s, truitjes,…

Ook graag een seintje als je ons kan helpen met het vervolledigen van het archief met materiaal dat je thuis nog liggen hebt en veilig wil onderbrengen in de collectie.

VERTEL ONS JOUW VERHAAL (HISTORY)

Papieren, foto’s, truitjes zijn de materiële bewijsstukken van onze clubgeschiedenis, maar de verhalen van successen en ontgoochelingen vormen het immaterieel geheugen van de clubwerking door de jaren heen. Wij zijn op zoek naar jouw verhaal van onze club. En dit kan aan de hand van een truitje, een foto, een document. Alles is welkom! Met jouw verhaal schrijven we samen het verhaal van 50 jaar Initia Hasselt Handbal.

Wil jij een steentje bijdragen aan het luik “History”, laat het ons gewoon even weten via luc@initiahasselt2021.be of op het nummer 0476/55 26 16 van Luc Smeets. Tijdens het jubileumjaar 2020-2021 komt er een “Verhalenboek 50 jaar Initia” en een “Toonmoment”. Op de website is een mooie Kroniekpagina met talrijke foto’s en overzichtsteksten in voorbereiding.