Pa kon niet meer tegen het lawaai

Na wat heen en weer boodschappen via facebook en gsm komt het ervan. Op een avond heb ik in het Borrelhuis een afspraak met Rik Ceyssens, broer van handbalster Marleen Ceyssens en zoon van Jef Ceyssens ( +),gewezen ploegbegeleider bij dames en heren. Rik Ceyssens: “Hey Luc, ik zal eens kijken of ik nog spullen van pa vind. Dit is alles wat ik gevonden heb, maar misschien heeft Marleen nog wel wat meer hoor”.

We zijn blij met elke stuk, omdat het stilaan het plaatje van de geschiedenis van 50 jaar handbal documenteert. Zo heeft Rik een mooi pakketje foto’s bij van de Europese trip in het seizoen 1988-1989 bij de heren naar het Hongaarse Debrecen, dat door de initia heren werd uitgeschakeld ( Initia- Debrecen: 15-11 en Debrecen-Initia: 18-15). Daarnaast heeft Rik nog een hele reeks mooie wimpels bij.

“ Pa heeft die als begeleider zowel bij de dames als de heren altijd bijgehouden en ik geef ze graag aan de club om ze bij het archief te voegen”. Rik Ceyssen kwam in 1978 als 12 jarige terecht bij de miniemen van Initia Hasselt, met als trainer Jo Smeets. Maar het hoogtepunt van zijn carrière ligt zeker in de periode met trainer Eddy Desmedt en spelers als Guy Smeets, Joris Beckers, Luc Boiten, Jean-Luc Grandjean en Cesar Draganita, een klasbak van formaat.

Rik heeft mooie herinneringen aan zijn vader, die eerst bij de dames ( vanaf 1979-1980 tot en met 1984-1985) en later bij de heren ( 1988-1989- 1990-1991). Rik Ceyssens: “Pa is altijd naar de handbal blijven kijken tot hij niet meer tegen het lawaai in de sporthal kon. Toen ging hij ineens niet meer”. Rik toont nog een mooie foto van zijn vader Jef in training als begeleider bij de herenploeg, gepakt en gezakt met truitjes en materiaal van de ploeg.

Deel dit nieuwsbericht