In Neerpelt schreeuwde men moord en brand

In de reeks schenkingen door Initia leden is vandaag Stef Vermeulen aan de beurt. In het eerste jaar van zijn collegetijd in Hasselt ( 1976-1977) maakte stef kennis met het schoolhandbal en met turnleraar Piet Moons was de link met Initia Hasselt snel gelegd. En het ging bijzonder snel, want Stef maakte deel uit van de brede kern jonge Hasseltse spelers die de opgang naar de hoogste afdeling meemaakte.

Stef Vermeulen:” Het seizoen 1983-1984 was een sleuteljaar voor Initia. Jaak Schurmans kwam naar Hasselt en men schreeuwde moord en brand in het Noorden. Dat seizoen geraakte ik door de kwetsuren van Jan en Guy Smeets in de eerste ploeg en dat viel al snel goed mee. Het behalen van de eerste kampioenstitel is een onvergetelijk moment. En de liters bier die in de Bacchus vloeide waren niet te tellen”. Stef Vermeulen was gekend om zijn snelheid in tegenaanval, die hem de bijnaam Speedy Gonzales opleverde.. En hij heeft ook nog een bijzondere herinnering aan de eerste kennismaking met de Poolse doelman Mietek Wojcack. “Ja, het was in het seizoen 19982-1983 tijdens onze voorbereidingsstage in Oostenrijk. We pikten Mietek op en gingen aan de slag op het veld. Wellicht onder de indruk van de klasse van de Poolse Olympische kampioen gooide ik mijn eerst bal recht op zijn gezicht. En daar stond ik dan…..”.

Later in 1987-1988 verkaste Stef Vermeulen naar Houthalen met Eddy Thomassen als trainer. Met Kiewit volgde nadien een opgaande succesreeks van 4 de nationale tot de hoogste klasse, waar Kiewit vice-kampioen werd. Voor mij op tafel ligt heel wat mooi materiaal zoals truitjes, vlagjes en enkele krantenartikelen van de eerste kampioenstitel.

Stef Vermeulen: “Mijn vader (+) was een trouwe supporter, die veel bijgehouden heeft omdat hij als gids jarenlang actief was bij rondleidingen in het Belang van Limburg. Ik had het materiaal thuis in mijn garage liggen en ben blij dat het nu op de juiste plaats terecht is”.

Deel dit nieuwsbericht