Van ome Jef en Eddy Swaeb gekregen

In de reeks van schenkingen aan het Initia archief is Thomas Oosterbosch aan de beurt. Met een plastic zak in de hand stapt hij het Theatercafé binnen en snel val ik van de ene verrassing in de andere. Thomas, handbalt al van bij de jeugd bij Initia Hasselt en  nog steeds actief bij de C-ploeg, toont de buit nl.  medailles, stickers. “ Deze medaille van de landstitel van 1983-1984 bij de heren heb ik van mijn docent Eddy Swaeb gehad toen ik aan de toenmalige Xios. Ik heb ze niet zo maar gekregen, maar moest er wel wat voor doen”.

Thomas toont ook nog een sticker van het veldhandbaltornooi van Initia van 24-26 juni van de jaren 70. “ Tja die heb ik gekregen van grootvader Ome Jef ( L.S.: Jef Lambrechts), die jarenlang hoofd promotie was van Het Belang van Limburg. Het Belang maakte de sticker en die werden toen nog veelvuldig gebruikt”.

Zeventwintig jaar geleden begon Thomas bij de welpen bij Yvette en Sarah Schouterden en later werd hij Vlaams Kampioen ( 2000-2001) miniemen jongens met trainer Luc Aerts. “ We werden nadien ook nog Vice-Kampioen kadetten ( 2002-2003) met onder meer Tim Houbrechts, Pieter-Jan Smeets e.a.”  En nu ben ik nog actief bij de C-ploeg, waar we met een fijne groep recreatief handballen. Dank u Thomas voor het materiaal met o.m. een supporterssjaal, truitjes, vlagjes…

 

Deel dit nieuwsbericht