Archiefwerking: Ondanks Corona

Een vijftien tal vrijwilligers hebben vorig jaar in de tussenperiode van de lockdowns de archiefstukken en schenkingen verder geïnventariseerd. Het resultaat is een mooie plaatsingslijst. Maar Corona strooide roet in het eten en daardoor werden de werkzaamheden voorlopig stopgezet Luc Smeets, coördinator van het project:

” Op basis van een werkplan dat we samen met het stadsarchief opgesteld hebben, gaan een aantal vrienden van Initia Hasselt aan de slag om de papieren stukken, foto’s, affiches, en realia zoals truitjes te ordenen en veilig in te pakken. Dat is een huzarenstukje, maar ik ben ervan overtuigd dat dit gaat lukken”.

Het stadsarchief liet ondertussen ook meer dan 100 affiches digitaliseren en die worden individueel beschreven en veilig verpakt.

Oproep

Tot op vandaag hebben een 25 tal clubleden al diverse schenkingen gedaan aan het archief, maar er is ongetwijfeld nog heel wat interessant archiefmateriaal bij oud-leden en sympathisanten.

“ Wij hopen dat er zich nog heel wat mensen aanmelden om hun archiefmateriaal aan te melden, zodat de puzzelstukken stilaan in elkaar vallen. We hebben al om en bij de 3000 foto’s en meet dan 60 archiefdozen verzameld. Het is nu het moment, want zo kunnen we het Initia verhaal van 50 jaar handbal van onze club op een degelijke manier vertellen aan de hand van deze bronnen”.

Luc Smeets

Heb je nog interessante archiefstukken en realia zoals truitjes, vlagjes stuur een bericht naar luc@initiahasselt2021.be of bel even op het nummer 0476/552616.

Deel dit nieuwsbericht