PXL-Studenten Communicatiemanagement schrijven verhalenboek “50 jaar Hubo Initia Hasselt”50 jaar.

50 jaar. Zo jong is handbalploeg Hubo Initia Hasselt. En dat moet gevierd worden. Hubo Initia Hasselt werkt aan een jubileumproject met een verhalenboek. Hiervoor doet ze een beroep op de studenten Communicatiemanagement van Hogeschool PXL.

In het seizoen 2020-2021 mag Hubo Initia Hasselt 50 kaarsjes uitblazen. Sinds de oprichting op 18 juni 1971 in het Sint-Jozefscollege is de Hasseltse handbalploeg uitgegroeid tot een begrip in de handbal- en sportwereld. Een werkgroep werkt aan een mooi jubileumproject, met een verhalenboek.

50 jaar in 50 verhalen

Het verhalenboek wordt gemaakt met de hulp van de studenten Communicatiemanagement van Hogeschool PXL. Herve Van de Weyer, opleidingshoofd Communicatiemanagement: ”Het is een mooie uitdaging voor de studenten om in het kader van hun opleiding te oefenen voor een echt project. Het voorstel om 50 clubiconen van Initia te interviewen is dan ook een uitgelezen kans. Onze studenten leren in hun opleiding om verhalen te vertellen, om aan storytelling te doen. Door mee te werken aan deze publicatie brengen ze de theorie in de praktijk.”

Sport is emotie, handbal is emotie

Bij de presentatie van de opdracht aan de studenten was ook de stichter van de club Piet Moons aanwezig. Hij is blij met het initiatief: ”Het doet me een plezier dat deze studenten communicatiemanagement in de komende weken op pad gaan om trainers, spelers, speelsters, voorzitters, mensen die mee de club gemaakt hebben hun verhaal te laten doen en op te tekenen.” Lid van de werkgroep en bedenker van het concept radiojournalist Piet Cosemans vult aan: ”Het verhalenboek ‘50 jaar Hart en Handbal’ wil emotie, momenten en sfeer brengen van 50 jaar Initia Hasselt. Er zijn boeiende thema’s zoals de mannen, de vrouwen, trainers, de Initia-familie en een aantal clubmonumenten, die aan het woord zullen komen en zo samen het verhaal van deze club brengen.”

Hubo Initia Hasselt is al jaren een ambassadeur voor Hasselt en het stadsbestuur is dan ook tevreden dat het jubileumluik een erfgoedluik heeft. Joost Venken, schepen van cultuur: “We zijn bijzonder tevreden dat het clubverleden van de afgelopen 50 jaar goed gedocumenteerd wordt in samenwerking met het stadsarchief. Hierbij wordt heel wat materiaal verzameld. Maar de echte geschiedenis ligt verscholen in de verhalen van leden, bestuurders, sympathisanten. Dit project is een mooi voorbeeld van mondelinge geschiedenis en dat moedigen we graag aan.”

Deel dit nieuwsbericht